Kees en leerkracht kijken samen naar de gemaakte videobeelden

Leerkrachten en docenten

Videobegeleiding voor leerkrachten en docenten: ‘Kijk eens wat ik kan
Lesgeven aan kinderen is een complex proces. Hoe organiseer je de les, welke didactische lijn volg je en hoe werk je samen met je groep kinderen?
Dit vraagt veel kennis en vaardigheid van jullie, lesgevers.
Maar .. als het lesgeven niet loopt, zoals je graag wil?

Ik kan je helpen door middel van videobegeleiding, want dat geeft een helder zicht op je handelen. En die heldere blik is de ingang tot ‘beter lesgeven’ en uiteindelijk tot meer plezier in je werk.

 

Motto

Bij een begeleiding voor leerkrachten met videobeelden is mijn motto:
Zien=weten – Zien=snappen – Zien=trots zijn op – Zien=bewust ‘beter’ handelen.

Het hanteren van dit motto zorgt ervoor dat je, als leerkracht of docent, ziet wat er gebeurt in het complexe proces van lesgeven, dat je snapt hoe dit proces verloopt, dat je trots kan zijn op je eigen rol bij geslaagde momenten en dat je, intrinsiek gemotiveerd, beter gaat handelen bij minder geslaagde momenten.

 

Het traject

Een traject videobegeleiding bestaat uit drie delen: een intakegesprek, een eerste filmmoment op de werkvloer met een begeleidingsgesprek en een tweede filmmoment met opnieuw een begeleidingsgesprek.
Elk traject vindt plaats in een periode van 4-6 weken. Voor jou als deelnemer zit er ongeveer vier uur tijdsbesteding in.
De kosten voor een traject zijn €600,- (exclusief BTW).

 

Privacy en verslag

Als deelnemer ben je eigenaar van de gemaakte videobeelden. Dat betekent dat de beelden alleen tijdens het begeleidingstraject gebruikt worden en dat jij bepaalt of de beelden ook buiten het traject gebruikt mogen worden.

Van elk begeleidingstraject wordt verslag gedaan. In overleg met jou als deelnemer wordt de inhoud daarvan bepaald en wordt beslist wie inzage krijgt in het verslag.

attributen voor videobegeleiding

Bij Praktijk 87 leer je met zelfvertrouwen en plezier.